3 metoder til at slappe musklerne af

Spændte muskler er kun godt når du bruger dem. De skal ikke være spændte hele tiden. Muskelspændinger kan bygge sig op over lang tid og måske opdager du slet ikke at dine muskler er spændte.

Blodgennemstrømningen er lavere i en spændt muskel fordi musklen presser blodårerne sammen. Det betyder at musklen kommer til at mange ilt og næring. På sigt kan det giver, smerter og kramper.

Her er nogle tips til hvordan du kan få en muskel til at slappe af.

Tip 1: Varmeterapi

Ved at behandle musklen med varme kan du øge blodgennemstrømningen så musklen langsom begynder at slappe af. Du kan for eksempel bruge varmeposer på det spændte område. Dem kan du købe hos YouCare.

Du kan også tage et varmt brusebad, eller sænke hele kroppen i varmt vand hvis du har mulighed for det..

Tip 2: Udstrækning

Du øger også blodgennestrømningen når du strækker musklen ud. Lav gerne en serie af strækøvelser 2-3 gange om dagen indtil smerten er væk. Sørg for at strække muskler ved siden af den der gør ondt også.

Når du strækker skal du holde et statisk træk i minimum 30-40 sekunder før du skifter til næste øvelse. Gentag øvelserne 2-3 gange per sæt. Det tager 5-10 minutter hver gang.

Tip 3: Massage

Massage er rigtig godt til at løsne muskler. Du kan selv massere musklen eller få din partner til at hjælpe. Det bedste er at booke et par behandlinger hos en professionel massør. Prøv også en kropsterapeut. Body SDS er virkelig afslappende og bruger teknikker der løsner i hele kroppen og har lang varighed.

Overvej også at deltage i yoga eller meditation. Det er især godt hvis du generelt har tendens til at få spændinger. For eksempel på grund af stress og overbelastning af kroppen.