Danskfærdigheder er nøglen til arbejdsglæde for dine udenlandske medarbejdere

At skulle etablere sig i et nyt land, både privat og arbejdsmæssigt, kan være en stor udfordring. Dette gælder især, hvis kulturen i det nye land er markant anerledes end ens hjemland. Man siger, at nøglen til at forstå, og med tiden blive en del af, et lands kultur, ligger i evnen til at kunne tale og forstå landets sprog. Lige så vel som sprog kan skabe afstand mellem mennesker, kan det nemlig forene dem gennem vellykket kommunikation og forståelse.

Hvis du er en del af en virksomhed, der har en eller flere udlændinge ansat, som endnu ikke behersker det danske sprog, så hjælp dem godt på vej med et kursus i dansk. Sprogskolen Dynamiskdansk.dk i København har flere års erfaring med at undervise højtuddannede udlændige i det danske sprogs udtale og grammatik. De er desuden fleksible i forhold til tid og sted, samt længden på kurset, så det kan tilpasses netop jeres behov.

Også plads til forbedring hos dine danske ansatte?

Selv personer med dansk som modersmål kan have problemer med at hitte rede i både kommaregler og nutids-r på dansk. Derfor kan det være en god ide, ligeledes at tilbyde dine danske medarbejdere et kursus, så de kan få opfrisket det danske sprogs spidsfindigheder og dets sommetider ulogiske regler. Et korrekt sprog er nemlig et vigtigt redskab i forretningslivet, eftersom for mange fejl i stavning og kommatering kan give et indtryk af, at i er useriøse og ikke har øje for detaljer.

Så hvis du ønsker at skabe de bedste vilkår for fremtidig succes for din virksomhed, så sørg for at optimere dine ansattes sproglige færdigheder, uanset om de har dansk som modersmål eller er helt nybegyndere i det danske sprog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *