Er du træt af at sidde på skolebænken?

Bøgerne er tunge og dyre, og det, som står på tavlen, er en omgang rod. Kender du det, så er du måske blevet træt af at sidde på skolebænken, og vil i stedet gerne ud og have noget praktisk erfaring. Med en elevuddannelse kan du med det samme komme ud og arbejde, mens du tager en uddannelse.

Med en elevplads starter du i virksomheden

Som elev starter du i en virksomhed. Det kan være i alt lige fra detailbranchen som butikselev til kommunen, hvor du kan få uddannelsen som kontorelev. Her bliver du ansat på lige fod med dine kollegaer og arbejder på fuldtid, mens du lærer, hvordan en virksomhed fungerer, hvordan du skal udføre dine arbejdsopgaver, og så udvikler du dig både personlig og fagligt.

Du bliver forberedt på at kunne arbejde indenfor en hel bestemt branche, hvor du samtidig lærer at tage ansvar. Og det bedste af det hele, så får du elevløn og ikke SU.

Skolebænken kan ikke undgås helt

Selvom at du glæder dig til at undgå skolebænken, så kan du ikke helt undgå det. Der er stadig perioder, hvor du ikke er i virksomheden, men hvor du i stedet er tilknyttet en skole som for eksempel handelsskolen. Du vil komme til at have undervisning sammen med andre elever, som er tilknyttet dit fag.

Det er forskelligt, hvor lange disse skoleperioder er, men du kommer uanset hvad ikke lige så meget på skolebænken, som hvis du gik på universitetet.

Vil du være sikker på job så bliv elev

Indenfor mange af disse brancher, er der mangel på arbejdskræft. Du har derfor gode jobmuligheder også efter endt uddannelse. Desuden gør ansættelsen hos en virksomhed fra uddannelsens start, at du allerede har tilknytning til arbejdsmarkedet. Det bliver derfor nemmere for dig at være nyuddannet.