Hvornår har du brug for vejmarkering?

Ja, det er selvfølgelig indlysende at der er brug for vejmarkering på alle offentlige veje. Men som privat kan du også få brug for markeringer. Der findes både private veje, store indkørsler og virksomhedsområder. Dem har vejvæsnet intet ansvar for. Her står du for sikkerheden.

Vejmarkeringer kan være afstribning og parkering. Men det kan også være dekorationer til legeområder.

Privat indkørsel

Indkørsler kan have meget forskellige størrelser og længder. Nogle er kilometer lange alléer. Andre består bare af en kantsten og et par rækker fliser. Din lille indkørsel har måske ikke det store behov for markering, men hvis du døjer med at folk parkerer foran din indkørsel kan det måske hjælpe at du afmærker din plads.

Når den er mere synlig vil folk tænke sig om en ekstra gang før de blokerer indkørslen. Du kan for eksempel købe en rulle hvid termoplast hos Ramudden. Den kan du smelte fast med en gasbrænder.

Bliv på dit område

Når du laver markringer på privat område så pas på med ikke at overskride grænsen mellem privat og offentlig. Lad være med at markere kantsten ud til offentlig vej. Særligt med gult. Det vil kommunen omgående fjerne på din regning.

Når du laver markeringer på private områder, så overhold de samme regler som på offentlige arealer. Det er ikke et krav, men det er regler folk kender og forstår.

Markeringer på virksomheden

De markeringer du mest bruger på virksomhedens område er nok i forbindelse med parkeringspladsen. Det bedste er at bruge termoplast som du smelter fast med en gasbrænder. Hvis du har forskellige kørselsretninger kan du lave pile og striber også.

Til legeområder findes der særlige motiver der kan smeltes fast og bruges i leg. De hedder Decomark og er kreative markeringer til indlæring og leg med tal og bogstaver.