Sådan kan du forbedre dine albuesmerter

Mange oplever at få smerter i albue, når de spiller både badminton og tennis, og uanset om det er en overbelastning eller en betændelsestilstand kaldt for tennisalbue, så kan det nemt afhjælpes. Med enkelte hjælpemidler kan du forbedre og mindske smerterne, som du har i albuen.

Genoptræningen kommer først efter roen har lagt sig

Det kan være svært, hvis det bedste man ved er at spille badminton, men hvis du lider af smerter i din albue, så er det vigtigt, at du giver den ro til at komme sig. Efter en længere periode hvor du har holdt den i ro, så kan du igen begynde på genoptræningen. Det er dog vigtigt, at du gradvist opbygger muskulaturen igen. For eksempel så kan du benytte dig af elastikker og håndvægte til at lave øvelser, som opbygger muskulaturen i albuen.

Læge og fysioterapeuten kan give dig helt specifikke øvelser, som passer netop til de problemer, som du står med. Der findes også forskellige grader i øvelserne, alt efter hvor langt du er i genoptræningen.

Brug en albuebind til smertelindring og støtte

Alt efter hvilket albuebind du har, så kan det virke på forskellig vis. Blandt andet viser det sig at være smertelindrende at gå med at albuebind, men det virker samtidig imod betændelsestilstande i albuen, også når det handler om kroniske tilstande.

Det kan derfor være en rigtig god ide at få anskaffet sig et albuebind, hvis du døjer med smerter i albuen. Det kan være en god ide at vælge et albuebind, som er lidt for stramt modsat lidt for løst, men tag eventuelt på apoteket, når du skal købe dit albuebind, da de her kan hjælpe dig med at finde det helt rette.